ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣχορτοκεφτεδάκια με χαλούμιΧορτοκεφτεδάκια με χαλούμι
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες

Για την κάσα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
  2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια να μαραθούν. Αν βγάλουν πολλά υγρά, πετάμε τα περισσότερα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Ρίχνουμε στα χόρτα το κρεμμύδι, το ρύζι, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και πιπέρι μαζί με το μισό από το μετρημένο λάδι.
  5. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κεφτεδάκια.
  6. Τα βάζουμε κοντά-κοντά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.

Κάσα

  1. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με προσοχή να ψηθεί, να ροδίσει και να μυρίσει ψημένο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το νερό ή το ζωμό.
  3. Ανακατεύουμε ζωηρά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει και να γίνει μια αραιή κρεμούλα. Αρταίνουμε με το ξίδι, τόσο που να νοστιμίσει.
  4. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  5. Μόλις αρχίσουν τα κεφτεδάκια να ροδίζουν, τα τραβάμε μια στιγμή και τα περιχύνουμε με την κάσα προσεκτικά να καλυφτούν όλα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να πήξει η κάσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT