30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα τσιγαριαστά χόρτα, ξεκινάμε και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι σε λάδι και, όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα, και αυτά ψιλοκομμένα.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα χόρτα (όχι τα μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε για πέντε λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, τα χόρτα θα βγάλουν το δικό τους.
- Παραμένουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου απομακρυνθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και το πιπέρι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
- Τα χόρτα μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε λεμόνι στο σερβίρισμα.
- Τα τσιγαριαστά χόρτα μπορούν να συνοδεύσουν χταπόδια, σουπιές και λοιπά θαλασσινά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.