ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια γεμιστά με τυρί και ρύζι από την ΙσπανίαΜανιτάρια γεμιστά με τυρί και ρύζι από την Ισπανία
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χωριάτικα λουκάνικα σε γέμιση μανιταριών πορτομπέλο ξεκινάμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα.
  2. Με προσοχή κόβουμε τα κοτσάνια (αν έχουν) από τα «καπέλα», τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Απλώνουμε το μισό από αυτό το υγρό μείγμα σε ένα μέτριο ταψάκι και από πάνω βάζουμε τα «καπέλα» των μανιταριών σε μονή στρώση, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω, πιέζοντάς τα προσεκτικά (για να μη σπάσουν), ώστε να βρέχονται.
  5. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο υγρό μείγμα και αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά (εκτός ψυγείου), για να μαριναριστούν.

Γέμιση

  1. Με τη μύτη ενός μικρού και κοφτερού μαχαιριού αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή τα κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κομματιασμένο λουκάνικο, τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια των μανιταριών και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τυχόν υγρά που θα βγάλουν.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφαιρούμε με ένα κουτάλι το περιττό λίπος (αν ήταν λιπαρά τα λουκάνικα). Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι (αν θέλουμε) και τα μυρώνια, νοστιμίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια από τη μαρινάδα τους και τα βάζουμε στο ταψί, σε μονή στρώση, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
  7. Τα γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης.
  8. Ανάλογα με το μέγεθός τους, βάζουμε 1 - 2 γεμάτες κουταλιές σούπας.
  9. Τα ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει το μείγμα της γέμισης και να λιώσει το τυρί.
  10. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 58.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT