30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα ντοματίνια
Για τα κρεμμύδια
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη με νιβατό Ελασσόνας, φουρνιστά ντοματίνια και πικλοκρέμμυδα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το αλάτι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ντοματίνια. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαραθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον χυμό λεμονιού, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστεί.
- Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια.
- Σε πιατέλα σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα ψημένα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πιπεριά, τον δυόσμο, τα αλμυρίκια και τις ελιές.
- Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Το νιβατό είναι κατσικίσιο, λευκό, μαλακό τυρί που παράγεται κυρίως στο χωριό Βερδικούσα της Ελασσόνας, και το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και deli.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.