10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε κρασί, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους.
- Σουρώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ψιλό σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το φαγητό από το λίπος του.
- Επαναφέρουμε τα υλικά στο τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με τα κρασιά.
- Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.