10'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 10-12Για το γλάσο
Διαδικασία
Γλάσο
- Για να φτιάξουμε χοιρομέρι με γλάσο μελιού, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, τα υλικά για το γλάσο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
- Βάζουμε το χοιρμέρι σε ταψί.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρομέρι με το γλάσο που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά εξωτερικά και να ζεσταθεί στο κέντρο του.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Κόβουμε, το χοιρομέρι με γλάσο μελιού, σε φέτες, που σερβίρουμε ζεστές, χλιαρές ή όταν κρυώσουν.
Gewürztraminer
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.