20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη γέμιση με πέστο
Διαδικασία
Γέμιση με πέστο
- Για το χοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο από φρέσκα μυρωδικά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε όλο το μείγμα στον πολυκόφτη, μαζί με τα αμύγδαλα, το τυρί, λίγη πάπρικα, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μια πηχτή, λεία σάλτσα.
Ρολό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο μεριές και το απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Το αλείφουμε με το πέστο, τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά με σπάγκο σε πυκνά διαστήματα.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ρολό στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το συχνά, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
- Το βάζουμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε το κρασί και 100 ml νερό.
- Κλείνουμε με καπάκι (ή με λαδόκολλα και από πάνω σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε τους σπάγκους και το σερβίρουμε.
Chardonnay, Ασύρτικο στεριανό, περασμένο από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.