10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
5'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, αρχικά βάζουμε, σε ένα µπολ, τα δαµάσκηνα µε το κρασί και τα αφήνουµε να µουλιάσουν για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουµε και κρατάµε κρασί και δαµάσκηνα στην άκρη.
- Παράλληλα, σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι µε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το ψαρονέφρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και το αφήνουµε σε µια πιατέλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουµε το κρασί και αφήνουµε 2-3 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουµε αλατοπίπερο, 280 ml νερό, τη δάφνη, το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρούµε τη δάφνη, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος και τα δαµάσκηνα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Ξαναβάζουµε το ψαρονέφρι στη σάλτσα και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το χοιρινό ψαρονέφρι όπως µας αρέσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.