ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και ΜαυροδάφνηΨαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και Μαυροδάφνη
10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, αρχικά βάζουμε, σε ένα µπολ, τα δαµάσκηνα µε το κρασί και τα αφήνουµε να µουλιάσουν για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουµε και κρατάµε κρασί και δαµάσκηνα στην άκρη.
  3. Παράλληλα, σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι µε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το ψαρονέφρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει.
  4. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και το αφήνουµε σε µια πιατέλα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
  6. Ρίχνουµε το κρασί και αφήνουµε 2-3 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουµε αλατοπίπερο, 280 ml νερό, τη δάφνη, το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αφαιρούµε τη δάφνη, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος και τα δαµάσκηνα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πήξει ελαφρώς.
  9. Ξαναβάζουµε το ψαρονέφρι στη σάλτσα και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το χοιρινό ψαρονέφρι όπως µας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT