Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:
30'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για το χοιρινό με βότανα και σάλτσα δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων κάνουμε το εξής: Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
- Τότε τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το φασκόμηλο και λίγο βραστό νερό, να μισοσκεπάσει το κρέας, και κλείνουμε με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας το κρέας πότε-πότε μέσα στο υγρό.
- Πολτοποιούμε τα ξερά δαμάσκηνα μαζί με το κρασί και τα κόκκινα φρούτα και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα. Κρατάμε μερικά κόκκινα φρούτα στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Στολίζουμε αν θέλουμε με λίγα κόκκινα φρούτα και σερβίρουμε.