30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το χοιρινό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε τα πράσα, τις σελινόριζες, τα δαμάσκηνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό μαζί με 150 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.