Τα λεπτά φασολάκια πωλούνται σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, είτε σε κουλούρες είτε σε µακριά µατσάκια. Έχουν παρόµοια γεύση µε τα ευρωπαϊκά πράσινα φασολάκια, αλλά η φλούδα τους είναι κάπως πιο τραχιά.
10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για το χοιρινό με λεπτά φασολάκια, αναµειγνύουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα µικρό µπολ.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί το χοιρινό.
- Προσθέτουµε τα φασολάκια και το µείγµα µε τη σάλτσα και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος το χοιρινό με λεπτά φασολάκια και πασπαλίζουµε µε τις φέτες τσίλι.
- Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.