Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κρέας, όπως προτείνεται, ή ψιλοκομμένα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου. Δημοφιλής προσθήκη σε αυτό το κάρι είναι οι μαγειρεμένες πατάτες και οι βλαστοί μπαμπού.
20'
προετοιμασία
28' μαγείρεμα
Σύνολο: 48'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για το χοιρινό με κόκκινο κάρι και κόκκους πράσινου πιπεριού, βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
- Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
- Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε για άλλα 2 λεπτά ή µέχρι το µείγµα να αρχίσει να σκουραίνει.
- Προσθέτουµε το χοιρινό και ανακατεύουµε για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουµε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα ή στο γουόκ και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουµε τις µελιτζάνες και τους κόκκους πράσινου πιπεριού και µαγειρεύουµε για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουµε το ξύσµα λάιµ. ∆οκιµάζουµε και αλατίζουµε, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουµε το χοιρινό με κόκκινο κάρι και κόκκους πράσινου πιπεριού σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τα τσίλι. Σερβίρουµε µε ρύζι.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα