10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε το καρέ σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50 ml νερό και περιχύνουμε το καρέ.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος).
- Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρολάκι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ.
- Συνοδεύουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.