ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκόξινο κοτόπουλο με νούντλςΓλυκόξινο κοτόπουλο με νούντλς
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μεξικάνικο χοιρινό φιλέτο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και καλύπτουμε καλά τα χοιρινά φιλέτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10- 15 λεπτά να μαριναριστούν.
  3. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί, βάζουμε τα ψαρονέφρια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τη μαρινάδα την επιφάνειά τους.
  4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά. Συνοδεύουμε με σαλάτα με πρασινάδες και τορτίγιες.

Μυστικά

*Σπιτική πάστα τσιπότλε: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 3 σκελίδες σκόρδου, 1 κονσέρβα (περίπου 400 γρ.) πιπεριές τσιπότλε σε σάλτσα ντομάτας ή πάστα τσίλι, 2 κουτ. σούπας λάδι, 1-2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη, 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πολτοποιηθούν. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο περίπου 3 εβδομάδες, σε δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT