30'
προετοιμασία
2 ώρες και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Για το άλειμμα
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να την χοιρινή σπάλα ξεκινάμε και απλώνουμε το κρέας σε λεία επιφάνεια.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία και βάζουμε τις φέτες σκόρδου.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το λάδι και τη μουστάρδα, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την γέμιση
- Προχωράμε στην γέμιση και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπέικον για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε αλάτι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- ΡολόΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε σε λαδόκολλα, μετά σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε μέτριο ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Βγάζουμε για λίγο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού.
- Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά, να σταθεί.
Για την σάλτσα
- Τέλος για την σάλτσα αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
- Σερβίρισμα: Αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και αφράτο πιλάφι ή πατάτες βραστές.
Τι πίνουμε: Ενα Roussanne, ένα Βιδιανό.