10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.
- Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές εσωτερικά.
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
- Στο λάδι και στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του.
- Προσθέτουμε 100 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τις μπριζόλες σε δύο πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε, τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, με πατάτες φούρνου, κομμένες κυδωνάτες, ψημένες με τη φλούδα τους.
Ένα Merlot η ιδανική επιλογή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.