15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σπόρους μουστάρδας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200° C.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζολες και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου.
- Μετά από 1 λεπτό βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε για 2-3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν από το σκόρδο.
- Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και τις αραδιάζουμε ομοιόμορφα στο ταψί, μαζί με τα κλαράκια του δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο).
- Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες με τα σκόρδα και το λάδι τους από το τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με τους σιναπόσπορους (και το ξερό δεντρολίβανο, αν χρησιμοποιήσουμε αυτό) και περιχύνουμε με το μέλι.
- Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες.
- Ελέγχουμε κόβοντας μία: πρέπει στο εσωτερικό της να μην υπάρχει ίχνος αίματος, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο. Αν χρειαστεί, λοιπόν, ψήνουμε για λίγα λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τα φετάκια του πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με τα υγρά από το ταψί σαν σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και μια τηγανιά πατάτες.
Μυστικά
Ο σεφ προτείνει να σερβίρουμε τις μπριζόλες με μια σαλάτα με κεράσια και ξύγαλο.