15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για το dry rub μπαχαρικών
Διαδικασία
Dry rub μπαχαρικών
- Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά σουβλάκια με dry rub μπαχαρικών και ξερά βερίκοκα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τους κύβους χοιρινού και ανακατεύουμε, κάνοντας ένα καλό μασάζ για να απορροφήσουν τα αρώματα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τα «φύλλα» μαραθόριζας και τα βερίκοκα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε ξανά το μπολ και αφήνουμε στην άκρη για άλλη 1 ώρα.
- Περνάμε το χοιρινό σε 8 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, βάζοντας ενδιάμεσα «φύλλα» μαραθόριζας και βερίκοκα.
- Αλείφουμε τα σουβλάκια καλά με ελαιόλαδο.
Ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 20 λεπτά – υπολογίζουμε 5 λεπτά για καθεμία από τις τέσσερις πλευρές τους.
- Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τα κομμένα λάιμ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.