10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Για τον πουρέ σπανακιού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για τα χοιρινά μπριζολάκια ψητά, με πουρέ σπανακιού, ξεκινάμε με το μαρινάρισμα.
- Σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν παντού και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τις μπριζόλες, χωρίς να τις στραγγίξουμε από τη μαρινάδα τους, σε μονή στρώση.
- Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μοιράζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα.
Πουρές σπανακιού
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα μυρώνια και αλατοπίπερο για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά.
- Τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
- Μοιράζουμε στα πιάτα με τις μπριζόλες, ρίχνουμε από 1 κουταλιά γιαούρτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αν ο πουρές είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, προσθέτουμε 1 πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη και ανακατεύουμε.
Στο ποτήρι μας ένα ώριμο Sauvignon Βlanc, περασμένο από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.