ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣXοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμοXοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμο
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου των 40-50 γρ. και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς και το ξύσμα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό.
  2. Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Ένα ροζέ κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT