10'
προετοιμασία
11' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 21'
Υλικά
Τεμάχια: 9Διαδικασία
- Για τα chocolate chip cookies ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
- Μετριάζουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ώστε να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
- Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, αφού τη σκεπάσουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 100 γρ. (βγαίνουν 9-10 μπαλίτσες) και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση η μία από την άλλη.
- Πιο απλά, μπορούμε να μην πλάσουμε μπαλίτσες, αλλά να πάρουμε δόσεις από το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε για 8-11 λεπτά.
- Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (ιδανικά πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.