20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την χειμωνιάτικη panzanella ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, για μόλις 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Θέλουμε να είναι σχετικά τραγανό.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες τσίλι και τις αντζούγιες για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να γίνουν πάστα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια ψωμιού και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Αδειάζουμε το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.