35'
προετοιμασία
3 ώρες και 30'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5'
Υλικά
Κομμάτια: 8 - 10Για τη βάση
Για την κρέμα τυριού
Διαδικασία
Βάση
- Για το cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης.
- Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα τυριού
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να αφρατέψουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δέσει η κρέμα και το μείγμα να γίνει αφράτο (χωρίς να το αφήσουμε όμως να σφίξει υπερβολικά, γιατί θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει εκεί).
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε το μείγμα στη βάση που φτιάξαμε στο τσέρκι, αφήνοντας ένα κενό περίπου 1½ εκ. από το χείλος του σκεύους.
- Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2½-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
- Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο, απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνειά του και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει και η μαρμελάδα.
- Αν θέλουμε, διακοσμούμε το cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.