ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCheesecake με βάση απο καρυδόπιτα, βύσσινα και φυστίκια ΑιγίνηςCheesecake με βάση απο καρυδόπιτα, βύσσινα και φυστίκια Αιγίνης

 

40' παρασκευή
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Για το cheesecake, ξεκινάμε αλέθοντας τα μπισκότα σε έναν πολυκόφτη σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν.
  2. Απλώνουμε το τριμμένο μπισκότο σε τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και το στρώνουμε πιέζοντας προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Κρέμα

  1. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε 20 ml ζεστό νερό.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με λίγο από το γιαούρτι, έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τσαλαφούτι με το μέλι ή την ξυλιτόλη και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτοντας τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Ομογενοποιούμε καλά και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.

Σερβίρισμα

  1. Χτυπάμε τις μισές φράουλες καλά στο μπλέντερ και σουρώνουμε τον πολτό τους μέσα σε ένα μπολ, για να συγκρατήσουμε τα σποράκια.
  2. Τις υπόλοιπες φράουλες τις ψιλοκόβουμε.
  3. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέσα σε ένα μπολ. Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε 20 ml ζεστό νερό.
  4. Τις ενσωματώνουμε στο ζουμί φράουλας, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες φράουλες και ρίχνουμε, αν θέλουμε, και την ξυλιτόλη. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά, το απλώνουμε πάνω από την κρέμα του τσίζκεϊκ και τοποθετούμε στο ψυγείο ξανά, να κρυώσει καλά το γλυκό για 1-2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT