ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCheesecake με μαρμελάδα λεμόνιCheesecake με μαρμελάδα λεμόνι
20' προετοιμασία
4 ώρες και 20' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 25 εκ.

Για τη βάση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να φτιάξουμε το cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση.
  2. Χτυπάμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μέχρι να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και αμύγδαλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  5. Αδειάζουμε σε φόρμα (αν έχουμε με αποσπώμενο πάτο) και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και να σχηματιστεί μια ισόπαχη στρώση.

Κρέμα

  1. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή.
  4. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
  5. Αδειάζουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και χτυπάμε στο μίξερ για να αναμειχθούν.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να σφίξει.
  7. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με γλυκό κουταλιού λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT