ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς ξινός με σύγλινο Μάνης, κατσικίσια γραβιέρα Αρκαδίας και αυγό τηγανητόΤραχανάς ξινός με σύγλινο Μάνης, κατσικίσια γραβιέρα Αρκαδίας και αυγό τηγανητόΤο να φτιάξεις χάχλες είναι χρονοβόρο και μπελαλίδικο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένας εκπληκτικός μεζές. Συνήθως τις γεμίζουν με φέτα και τις σερβίρουν είτε ελαφροψημένες στο τζάκι ή στον φούρνο είτε τις σπάζουν σε κομμάτια και τα ρίχνουν σε σούπες, για να γίνουν πιο χορταστικές. Φυσικά, σηκώνουν κάθε λογής γέμιση – ο Λέσβιος σεφ Στράτος Ιωσηφέλης τις προτείνει με θερινά λαχανικά. Διασημότερες είναι οι χάχλες του Μεσοτόπου στη δυτική Λέσβο, από όπου και η συνταγή εδώ.

20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τις χάχλες στον φούρνο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Μοιράζουμε το μείγμα στις χάχλες και τις αραδιάζουμε σε ένα μέτριο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά οι χάχλες και να ψηθεί η γέμιση.
  4. Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε τις χάχλες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φύλλα ρίγανης και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ούζο.

Χυδηριώτικο, όπως οι Λέσβιοι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT