30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 60 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τόσο ζωμό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και ρίχνουμε το μισό θυμάρι, τη μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το υγρό να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν – αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό ή νερό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε βαθύ πυρίμαχο ταψί.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες πατάτας με αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο θυμάρι και τις στρώνουμε πάνω στο φαγητό στο ταψί, σε σειρές, με τη μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και το φαγητό να γίνει.
Ένα Pinot noir, με οξύτητα και αρωματικό πλούτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.