![Μουσακάς με κατσικάκι Νάξου και μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/1_moysakas-me-katsikaki-naxoy-kai-mpesamel-me-kapnisti-melitzana_gastronomos-420x560.jpg?v=1719340200)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον χιλιάνικο παγωμένο καφέ με παγωτό φτιάχνουμε τον εσπρέσο και τον ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δοχείο (π.χ. σε μια κανάτα δοσομετρητή).
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αλλά έχουμε υπόψη ότι ο καφές γλυκαίνει από το παγωτό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί.
- Βάζουμε μία μπάλα παγωτό σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα εσπρέσο-γάλακτος.
- Απογεμίζουμε με σαντιγί, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τρούφα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.