ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓρανίτα καφέΓρανίτα καφέ
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον χιλιάνικο παγωμένο καφέ με παγωτό φτιάχνουμε τον εσπρέσο και τον ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δοχείο (π.χ. σε μια κανάτα δοσομετρητή).
  2. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αλλά έχουμε υπόψη ότι ο καφές γλυκαίνει από το παγωτό.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί.
  4. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα εσπρέσο-γάλακτος.
  5. Απογεμίζουμε με σαντιγί, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τρούφα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT