ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλατένια ρολάκια (Panini al latte)Γαλατένια ρολάκια (Panini al latte)
40' προετοιμασία
18' ψήσιμο
18 ώρες αναμονή
Σύνολο: 18 ώρες και 58'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε τα buns με καρδάμωμο ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά, ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το καρδάμωμο.
  2. Χτυπάμε τα υλικά με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν σε μια σχετικά τραχιά ζύμη.
  3. Χαμηλώνουμε αρκετά την ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  4. Δυναμώνουμε πάλι την ταχύτητα και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, μαλακή και γυαλιστερή.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 8-16 ώρες. Εναλλακτικά, τη βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ευρύχωρο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ.
  2. Ρίχνουμε εκεί όλα τα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Πρέπει να γίνει ένα μείγμα μαλακό, που να απλώνεται εύκολα.

Buns

  1. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα σχεδόν παραλληλόγραμμο φύλλο με μήκος 40 εκ. και πάχος 0,5 εκ.
  2. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο και το διπλώνουμε κάθετα στη μέση, ώστε το μήκος του να γίνει 20 εκ.
  3. Το ισιώνουμε με τον πλάστη προσεκτικά για να μη βγει έξω η γέμιση και το κόβουμε σε περίπου 10 λωρίδες πλάτους 2 εκ.
  4. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε σαλίγκαρο, φέρνοντας την άκρη της προς το κέντρο για να μην ξετυλιχθεί το bun στο ψήσιμο.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε εκεί τα buns, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  6. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  8. Αλείφουμε τα buns με το μείγμα κρόκου-γάλακτος, προσεκτικά για να μην τρυπήσουν και ξεφουσκώσουν, και φουρνίζουμε.
  9. Χαμηλώνουμε αμέσως τη θερμοκρασία στους 175- 180°C και τα ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT