ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBrownies με αλμυρά φυστίκια peanuts (βίντεο)Brownies με αλμυρά φυστίκια peanuts (βίντεο) Το κλασικό μπράουνι περιέχει σημαντική ποσότητα βουτύρου (110-180 γρ. ανάλογα με τη συνταγή) το οποίο εδώ αντικαθίσταται από το αβοκάντο, ένα «μαγικό» υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη vegan ζαχαροπλαστική αντί για λάδι, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες (σχεδόν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος), μέταλλα και φυτικές ίνες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά οξέα (κατά βάση μονοακόρεστα) και σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως η Α και η Ε, καθώς και σε καροτενοειδή, γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται μια εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, φυτικών ινών και μετάλλων, και καλύπτει το 11,7% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα μας εφοδιάζει με επαρκείς ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου και χαλκού (καλύπτει το 20%, το 16% και το 59% αντίστοιχα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψής τους).

15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα brownies χωρίς βούτυρο, με αβοκάντο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. Πολτοποιούμε το αβοκάντο μαζί με το ξύσμα σε έναν πολυκόφτη. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και το χαρουπόμελο και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα και ομογενοποιούμε. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να σκορπίσουν τα κομματάκια παντού.
  4. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα πολύ μικρό στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 16 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.15

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT