30'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
3 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ημέρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 12Για το τουρσί
Για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Τουρσί (το ετοιμάζουμε 3 ημέρες πριν από το σερβίρισμα)
- Για τα αυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγια, ξεκινάμε βράζοντας τα αυγά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης.
- Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που να τα χωράει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το τουρσί, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για δύο-τρεις ημέρες. Τα βγάζουμε από το ξίδι και τα στραγγίζουμε.
Πανάρισμα
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα παναρισμένα αυγά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Σερβίρισμα
- Βάζουμε τα σπαράγγια ή τις αβρωνιές σε ένα πιάτο και ακουμπάμε πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.