10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους κολοκυθόσπορους (αν έχουμε) και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα φύλλα ρόκας (έτοιμη, καθαρισμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ) σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού και αλατοπίπερο.
- Σε νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αυγά για 3 λεπτά ώστε να βγουν μελάτα.
- Οταν κρυώσουν, αφαιρούμε το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με παρμεζάνα σε νιφάδες, λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους.
- Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.