![Σάντουιτς με ψητά λαχανικά, μαλακό κατσικίσιο τυρί και σαλάμι αέρος](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/santoyits-me-psita-lachanika-malako-katsikisio-tyri-kai-salami-aeros-gastronomos-420x560.jpg?v=1718287566)
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά με μπέικον, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 140°C.
- Ντύνουμε με τις φέτες μπέικον τις θήκες για μάφιν (2 φέτες για κάθε θήκη), φροντίζοντας οι φέτες να εξέχουν λίγο.
- Σπάμε από 1 αυγό σε κάθε θήκη και αλατοπιπερώνουμε.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και να ροδίσουν απαλά οι άκρες του μπέικον.
- Βγάζουμε τις «κούπες» από τη φόρμα και τακτοποιούμε σε πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.