40'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά με μάραθα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα σέσκουλα, τα μυρώνια και αλατοπίπερο για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε 150 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το μάραθο, το σπανάκι και τον πελτέ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα ρίχνουμε ανάμεσα στα χόρτα.
- Με ένα κουτάλι «βρέχουμε» τα αυγά με το λάδι από την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μελάτος ο κρόκος και να σφίξει το ασπράδι.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.