8'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια ξεκινάμε και στο πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια.
- Δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, ανακατεύοντας μερικές φορές με ένα πιρούνι.
- Καπακώνουμε καλά το τηγάνι με μεγάλο καπάκι και, κρατώντας το σφιχτά στο τηγάνι, το αναποδογυρίζουμε ώστε η ψημένη πλευρά της ομελέτας να έρθει προς τα πάνω.
- Την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
- Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.