10'
προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αυγά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να βράσουν και να είναι σφιχτά.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
- Αδειάζουμε τους κρόκους στον πολυκόφτη και απλώνουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και το μπέικον και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Γεμίζουμε με την κρέμα, με ένα κουτάλι ή με το κορνέ, τα ασπράδια.
- Σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.