10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 12 αστεράκιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C.
- Με κουπάτ κόβουμε περίπου τέσσερα αστεράκια από κάθε τορτίγια.
- Βάζουμε τα αστεράκια σε ένα μεγάλο ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι και το ζαμπόν.
- Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα τυριού και προσαρμόζουμε στην άκρη οδοντωτή μύτη.
- Τακτοποιούμε τα αστεράκια σε πιατέλα και βάζουμε από μία ροζέτα από το μείγμα στο κέντρο κάθε αστεριού.
- Στην κορυφή του βάζουμε από ένα κομμάτι τοματίνι και λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.