ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουσαμόπιτα με ταχίνιΣουσαμόπιτα με ταχίνι

 

 

10' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ασουρέ, ξεκινάμε μουλιάζοντας το σιτάρι και τους σπόρους βρώμης αποβραδίς (μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία 2 μέρες πριν, ώστε να φυτρώσουν οι σπόροι και να πάρουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά).
  2. Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το μετρημένο νερό σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  3. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Το αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζουμε έπειτα το σουσάμι μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς, και το βγάζουμε και αυτό σε ένα άλλο πιάτο.
  5. Τέλος, καβουρδίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα φυστίκια και τα αδειάζουμε κι αυτά σε πιάτο.
  6. Επιστρέφουμε στο μείγμα των σπόρων που βράζουν. Αφού παρέλθει το 15λεπτο του βρασμού, ρίχνουμε μέσα το μέλι, την κανέλα και το ροδόνερο (κατά βούληση).
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες και τα σύκα.
  8. Μοιράζουμε σε μπολ ή πιατάκια και γαρνίρουμε από πάνω με το ρόδι, το σουσάμι και τα φυστίκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT