15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για το αρνίσιο μπούτι με κρούστα παρμεζάνας ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα τρίβουμε με το αλατοπίπερο καλά.
- Τα αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.
- Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Aλείφουμε τα μπουτάκια με το ελαιόλαδο και κάνουμε το ίδιο και με τη σχάρα του φούρνου.
- Απλώνουμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα και εφαρμόζουμε από κάτω ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη από το κρέας, και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το κρέας να μισομαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Αποσύρουμε τα μπουτάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν (δεν κλείνουμε τον φούρνο, γιατί θα ξαναψήσουμε).
- Απλώνουμε την κρούστα πάνω στο κρέας και πατάμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει.
- Ξαναβάζουμε τη σχάρα με τα μπουτάκια στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς, κόβουμε και σερβίρουμε με απλές πατάτες φούρνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.