10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το αρνί.
- Με το μισό μείγμα κάνουμε μασάζ στο κρέας. Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε στην επιφάνεια του αρνιού σαν κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε τα μπουτάκια αρνιού στη σχάρα του φούρνου, που έχουμε λαδώσει καλά. Εφαρμόζουμε από κάτω ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη από το κρέας.
- Ψήνουμε για περίπου 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να γίνει το κρέας. Αν δούμε ότι ροδίζει γρήγορα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μπουτάκια να ξεκουραστούν για 20 λεπτά πριν τα κόψουμε.
- Σερβίρουμε το αρνάκι με επιπλέον γιαούρτι και χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.