ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα, ξίδι και μυρωδικάΑρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα, ξίδι και μυρωδικά
10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Προσθέτουμε τα «φιλετάκια» και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι το κρέας να καλυφθεί καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κρέας.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα φιλετάκια, κατευθείαν από το ψυγείο, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
  6. Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και στο ράφι χαμηλότερα προσαρμόζουμε ένα ταψί, για να στάζουν εκεί οι χυμοί από το κρέας.
  7. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, γυρίζοντας τα «φιλετάκια» μόνο μία φορά, περίπου στα μισά του ψησίματος.

Στο ποτήρι μας: Χαρμάνι Cabernet Sauvignon - Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT