ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ταζίν με μπάμιες και ντομάτεςΜοσχάρι με μπάμιες και ντομάτες ταζίνΤο λεµόνι τουρσί δίνει υπέροχη γεύση σε αυτήν τη νόστιµη συνταγή, που συνδυάζει αρνί, αρακά, φρέσκα µυρωδικά και τριµµένα µπαχαρικά. Αν δεν θέλουµε να φτιάξουµε, χρησιµοποιούµε απλό λεµόνι, αλλά µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσµα.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνί ταζίν* με αρακά και λεμόνι, σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε σε δόσεις το αρνί για 6-7 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζουµε το αρνί σε µια πιατέλα. Αν χρειάζεται, προσθέτουµε λίγο ελαιόλαδο ακόµα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 5 λεπτά µέχρι να µαλακώσει.
  3. Προσθέτουµε το σκόρδο, το κύµινο, το τζίντζερ και τον κουρκουµά και σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέτουµε 380 ml νερό και ανακατεύουµε καλά.
  5. Ξαναβάζουµε το αρνί στην κατσαρόλα µε λίγο αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  6. Προσθέτουµε τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε), τον µαϊντανό και το θυµάρι, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 1½ ώρα ή µέχρι να γίνει τρυφερό το αρνί.
  7. Προσθέτουµε στο αρνί  τη φλούδα λεµονιού µαζί µε τον αρακά, τη µέντα και τη ζάχαρη. Αν χρησιµοποιήσουµε φρέσκο λεµόνι, κόβουµε τη φλούδα σε λωρίδες.
  8. Σκεπάζουµε το φαγητό και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά ακόµα ή µέχρι να γίνει ο αρακάς.
  9. Σερβίρουµε το αρνί ταζίν με αρακά και λεμόνι ζεστό.

Μυστικά

*Στη µαροκινή κουζίνα, ταζίν ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. Ταζίν ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε κλειστό σκεύος.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT