Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:
20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνί γιουβέτσι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για περίπου 8 - 10 λεπτά, γυρίζοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και το λάδι του σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, με ένα σύρμα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στο υγρό.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στο σκεύος με το αρνάκι και ψήνουμε στο φούρνο, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί, για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, το κριθαράκι, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά και να γίνει.
- Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το γιουβέτσι περίπου 10 λεπτά, να «σταθεί» και να κρυώσει λίγο.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.