Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Σετ 2 τμχ Κουτάλες από Μπαμπού Culinare Naturals

Ανοξείδωτη Χύτρα Fissler Original Profi 6,3lt, 24cm

Εμαγιέ Γάστρα Beka Roasty Cook 6,3lt, 38cm
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνί γιουβέτσι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για περίπου 8 - 10 λεπτά, γυρίζοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και το λάδι του σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, με ένα σύρμα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στο υγρό.
  5. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο σκεύος με το αρνάκι και ψήνουμε στο φούρνο, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί, για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, το κριθαράκι, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά και να γίνει.
  7. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το γιουβέτσι περίπου 10 λεπτά, να «σταθεί» και να κρυώσει λίγο.
  8. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT