15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να μαγειρέψουμε αρνάκι τσιγαριαστό βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (όχι το μετρημένο) και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
- Ξαφρίζουμε για όσο σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια και στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας και το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μετρημένο νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και προσθέτουμε το κρασί σε δόσεις, λίγο λίγο, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να το ρίξουμε όλο: η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
- Αλατίζουμε, κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση, ώστε η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
- Ρίχνουμε ρίγανη (αν θέλουμε), αποσύρουμε και σερβίρουμε, ιδανικά με τηγανητές πατάτες.
Μυστικά
- Η μαγείρισσα εδώ το φτιάχνει με κρασί και νερό, όμως έχουμε συναντήσει εκδοχές στις οποίες το κρέας ψήνεται χωρίς υγρά, μέσα στα ζουμιά του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.