30'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλι, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε το ένα ρολό σε επιφάνεια εργασίας και το τρίβουμε με το μισό σκόρδο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο μεριές.
- Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα διπλάσιου μεγέθους από το ρολό και επάνω της απλώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα, φτιάχνοντας μια επιφάνεια αντίστοιχου μεγέθους με το αρνί.
- Ακουμπάμε επάνω στα αμπελόφυλλα το αρνί.
- Ραντίζουμε με το μισό κρασί, αλείφουμε με το μισό μέλι, πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι και τακτοποιούμε σε όλο το μήκος του τη μισή γραβιέρα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να ρολάρουμε το αρνί και τα αμπελόφυλλα, όσο πιο σφιχτά γίνεται.
- Δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας και τυλίγουμε στη λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο ρολό.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με αρκετό νερό και ακουμπάμε επάνω τα ρολά.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.
- Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τους σπάγκους.
- Σερβίρουμε, το αρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλι, κόβοντάς το προσεκτικά σε μέτριες φέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.