ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι στη λαδόκολλα με αγκινάρες και μάραθαΑρνάκι στη λαδόκολλα με αγκινάρες και μάραθα
15' προετοιμασία
2 ώρες και 15' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
  3. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
  4. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
  5. Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  6. Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
  7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
  8. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, και Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο ταιριάζουν. Και ένα Syrah, βέβαια, για πιο μαλακές, «δυτικές» προτιμήσεις.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT