15'
προετοιμασία
2 ώρες και 15' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, και Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο ταιριάζουν. Και ένα Syrah, βέβαια, για πιο μαλακές, «δυτικές» προτιμήσεις.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.