ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι στη γάστρα με σάλτσα εσπεριδοειδώνΑρνάκι στη γάστρα με σάλτσα εσπεριδοειδών
35' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας, τη μου- στάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Κόβουμε στη μέση τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνουμε, για να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
  5. Τα βάζουμε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνουμε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο.
  6. Ρίχνουμε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του.
  7. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.

Στο ποτήρι μας: Ένα βαρελάτο Βιδιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT