15'
προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να μαγειρέψουμε το αρνάκι με κολοκυθάκια, πρώτα αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το αρνάκι.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Παράλληλα, πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή, αν είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, τη σείουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας.
- Σερβίρουμε το αρνάκι με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.