30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το αρνί
Για την κρέμα αυγολέμονο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι με άγρια χόρτα και κρέμα αυγολέμονο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα χόρτα και τα ζεματίζουμε για περίπου 2 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά και μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό ή το νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το φινόκιο, τα χορταρικά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
Κρέμα αυγολέμονο
- Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε επίσης το ζουμί από το φαγητό και αλατοπίπερο.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα διαρκώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το αρνί από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα αυγολέμονο.
- Σείουμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.