ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές ΦλωρίνηςΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης
30' προετοιμασία
2 ώρες και 25' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι κλέφτικο, ξεκινάμε βάζοντας πρώτα τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον χυμό, το ξύσμα και την πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ώστε τα κομμάτια να καλυφθούν παντού.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού καλά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί.
  7. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 4-5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό (ή το νερό). Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας.
  8. Στρώνουμε ένα μεγάλο, διπλό κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Στο κέντρο της βάζουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τα κομμάτια του κρέατος, μαζί με λίγα από τα νόστιμα υγρά του σκεύους.
  9. Παραχώνουμε στο κρέας τα μισά κομμάτια τυριού. Τα υπόλοιπα τα σκορπίζουμε στα λαχανικά.
  10. Τυλίγουμε καλά τις λαδόκολλες, ώστε να φτιάξουμε πακέτο, και το δένουμε σε διάφορα σημεία με σπάγκο. Έπειτα τυλίγουμε όλο το πακέτο με αλουμινόχαρτο, σφιχτά. Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και φουρνίζουμε.
  11. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  12. Βγάζουμε το ταψί με τη σχάρα από τον φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο από την επάνω μεριά, κόβοντας και τους σπάγκους.
  13. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξαναβάζουμε προσεκτικά το ταψί με τη σχάρα και το ανοιγμένο πακέτο στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.
  14. Αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του πακέτου σε μεγάλη πιατέλα, σκορπίζουμε το θυμάρι και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Ρουμελιώτικο Pinot noir.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT